Succesvolle Meet & Match Markt 2015

Succesvolle Meet & Match Markt 2015

Op 28 oktober organiseerde de Doetinchemse Uitdaging, samen met de Vrijwilligerscentrale Doetinchem, de jaarlijkse Meet en Match Markt. Rond half 5 kwamen de eerste mensen binnendruppelen bij de Gruitpoort. Bij de ingang werden de bezoekers welkom geheten door de leerlingen van het Graafschap College. Om vijf uur opende wethouder Kees Telder de Markt officieel met de bel en het matchen kon beginnen!

In anderhalf uur tijd werden briefjes met vraag en aanbod uitgewisseld, gesprekken aangeknoopt en partijen met elkaar in contact gebracht. Achteraf bleek dat er zo’n honderd mensen aanwezig waren, waarvan 20% vanuit een bedrijf en 80% vanuit een maatschappelijke organisatie (stichting of vereniging). De bedoeling van de markt was om de vraag van de ene organisatie te matchen met het aanbod van de ander. Uiteindelijk hebben er die middag 19 matches plaatsgevonden met een maatschappelijke waarde van 8.515,-.De uiteindelijke uitkomst zal nog hoger worden.

Na de markt werd de Maatschappelijk Betrokken Ondernemersprijs 2015 uitgereikt. Voorzitter van de jury, Marco Gregoor van Heilbron Assurantiën, leidde de prijs in en de winnaar van vorig jaar ,Judith Arendsen van Volvo Harrie Arendsen, overhandigde de prijs aan de nieuwe winnaar: Henk Knipping van Maak bv. In haar inspirerende verhaal bood ze de nieuwe winnaar ook nog aan om hem te helpen bij het zichtbaar maken van de activiteiten van Maak bv. Een mooi aanbod in de lijn waar we als Doetinchemse Uitdaging in geloven.

Doordat niet alle partijen elkaar de middag van de Meet en Match Markt hebben kunnen vinden, gaat de Doetinchemse Uitdaging de nog openstaande aanvragen en aanbiedingen in de komende weken met elkaar proberen te matchen. We zijn dan ook heel benieuwd hoe de definitieve eindstand er uit gaat zien. Voor dit moment kijken we terug op een mooie middag, met veel ontmoetingen, waar nog van alles uit voort kan komen. Deze middag is mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsoren en vrijwilligers die materiaal, hapjes en drankjes en vele uren van hun schaarse vrije tijd hebben gegeven.

Pin It on Pinterest

Share This