opkikker doetinchem

DOETINCHEM – Juni 2020

BELLETJE TREKKEN BIJ 26.000 DOETINCHEMSE HUISHOUDENS

26.000 huishoudens in de gemeente Doetinchem vinden vanaf zondag 31 mei een tasje bij hun deur met daarin een verrassing van de lokale ondernemers. Vele tientallen kinderen brengen de tasjes rond in hun eigen dorp of wijk. Ze doen dat met het bekende ‘belletje trekken’, waarbij ze aanbellen en ongezien wegrennen.

De ‘belletje trek’-actie is een initiatief van Festival Achterland in samenwerking met de Doetinchemse Uitdaging, heel veel ondernemers, fondsen en de gemeente Doetinchem. Het doel is inwoners en ondernemers weer even dichter bij elkaar te brengen in deze bizarre tijden van thuiswerken, alleen boodschappen doen en afstand houden.

Om ondernemers te steunen en de binnenstad gezellig te houden, zal in de komende tijd de nadruk steeds meer komen te liggen op lokaal kopen en verkopen: #kooplokaaldtc. Met de ‘belletje trek’-actie hopen initiatiefnemers hieraan een bijdrage te kunnen geven naar goed Achterhoeks gebruik ‘Veur mekaar!’

In de tas (het ‘belletje’) voor de inwoners zit een opkikker van een ondernemer uit de buurt. Ruilen met de buren mag en wordt ook zeer gewaardeerd. Met de ansichtkaart in de tas kan weer iemand anders een plezier worden gedaan.

Zondag 31 mei, Eerste Pinksterdag, is de live aftrap van Belletje Trek bij Achterland TV in samenwerking met Omroep Gelderland, van 16.00 uur tot 20.00 uur op www.festivalachterland.nl. De eerste tas wordt via belletje trek aangeboden aan burgemeester Mark Boumans. 

De eerste belletjetrekkers gaan vanaf die dag op pad in Gaanderen. In de weken erna zijn Wehl en de wijken in Doetinchem aan de beurt. Na ongeveer vier weken hebben alle 26.000 huishoudens een tasje gekregen.

Inwoners zijn opgeroepen om via social media onder #belletjetrek zoveel mogelijk foto’s en video’s te delen met de opkikker of de ruilactie met de buren. In de maand juni gaat Achterland elke vrijdag van 19.00 tot 20.00 live.

Pin It on Pinterest

Share This