ICT van Achterhoekse gemeenten krijgen tweede leven

[et_pb_section fb_built=”1″ admin_label=”section” _builder_version=”3.22″ fb_built=”1″ _i=”0″ _address=”0″][et_pb_row admin_label=”row” _builder_version=”3.25″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” _i=”0″ _address=”0.0″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.25″ custom_padding=”|||” _i=”0″ _address=”0.0.0″ custom_padding__hover=”|||”][et_pb_text _builder_version=”3.29.3″ hover_enabled=”0″ _i=”0″ _address=”0.0.0.0″]

PERSBERICHT

DOETINCHEM – 19 december 2019

ICT-apparatuur gemeenten krijgt via Uitdaging tweede levencopiatek gemeente Doetinchem Doetinchemse Uitdaging ICT

Hans Legebeke gemeente Doetinchem, Caroline Buse Doetinchemse Uitdaging en Jan Groot Copiatek (van links)

Gemeentelijke ICT-apparatuur uit de Achterhoek is binnenkort via de Doetinchemse Uitdaging beschikbaar voor lokale stichtingen en verenigingen. Dat is te danken aan de duurzame verbinding tussen De Doetinchemse Uitdaging, gemeente Doetinchem (en nog vier Achterhoekse gemeentes en 9 verbonden organisaties) en sociale ICT-onderneming Copiatek. Meer hergebruik betekent bovendien minder afval.

Alle afgeschreven en/of oude ICT-apparatuur van 5 Achterhoekse gemeentes worden gratis opgehaald door Copiatek. Deze sociale ondernemer is de ICT-leverancier van de Doetinchemse Uitdaging en inmiddels van al vele andere Uitdagingen in het land. Copiatek reviseert de opgehaalde apparatuur, verwijdert de data op gecertificeerde wijze, en is onder meer partner van Stichting Leergeld.

Meestal is afgeschreven namelijk nog niet afgewezen, en kan de apparatuur nog heel goed een tweede leven door. Een stichting of vereniging zit regelmatig verlegen om ICT-apparatuur, maar heeft daar meestal geen budget voor. De duurzame oplossing is om als Uitdaging uit de voorraad van Copiatek te kunnen putten, en zo de stichtingen te kunnen helpen.

Een mooie verbinding die goed voor het milieu is en een voorbeeld van circulaire economie.

De gemeente Doetinchem heeft de verantwoording voor de ICT van alle vijf Achterhoekse gemeentes. Op deze wijze kunnen dus ook stichtingen en verenigingen uit die gemeentes hun hulpvragen voor ICT bij ons indienen. Een stichting of vereniging kan een apparaat uit de eigen gemeente aanvragen.

Alle betrokken Achterhoekse gemeentes zijn:

Gemeente Doetinchem, Aalten, Oude IJsselstreek, Bronckhorst, Doesburg.

De negen verbonden organisaties zijn o.a. BUHA, Laborijn en ODA.

 

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]