MBO Award

Ieder jaar, tijdens de Meet & Match Markt, reiken we de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, simpelweg MBO-award, wisselbeker uit.

Iedere Achterhoeker kan een bedrijf nomineren waarvan u vindt dat deze zich heeft onderscheiden door iets bijzonders te doen, of door iets kleins te doen, wat effectief was voor de maatschappij. Iets geven voelt goed! Wie nomineert u dit jaar, u kunt dat hier opgeven?

Een onafhankelijke vakkundige jury beoordeeld de inzendingen en kiest een top 3. Er kan niet over gestemd worden. Over de toekenning van de MBO award kan niet worden gecorrespondeerd.

U wil toch ook bij dit rijtje komen staan?:

 

 

Verantwoord of Betrokken?

een wereld van verschil.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) wordt door Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, uitgelegd als een nieuwe integrale visie op ondernemerschap waarbij de ondernemer behalve het streven naar winst (profit), ook rekening houdt met het effect van de activiteiten op het milieu (planet) en waarbij de ondernemer oog heeft voor menselijk aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Het gaat hier om het vinden van een balans tussen deze drie P’s.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO) daarentegen bezit de term ‘betrokken’, in plaats van ‘verantwoord’. Bij MBO gaat het om het geven van steun aan maatschappelijke initiatieven en om het tonen van betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken in de directe of indirecte omgeving van de onderneming.